torsdag 3 april 2008

Trailer time!

UNPure!

body movin'

Kläppen, vilket ställe. Parkliften gör sån stor skillnad på åkningen. Då blir det ju inte bara lite jobbigt att åka!

Alltså:
Jag (Erik) Staffan och Johan B letade oss upp mot Kläppen tillsammans med några av mina familjemedlämmmar på torsdag morgon. Solen sken och inte ett moln på himmelen. Pedal in the metal så att säga.

Väl framme tog vi oss upp till parken, åkte upp med liften och ställde oss längst upp i svarta linjen. Några snowboardåkare hade fotosession, men var inte så aktiva med att hoppa. Inte en skymmt av en skidåkare som åkte svarta linjen. Konstigt tyckte vi, visst de blåste lite lätt men vädret var ju kanon! Vi åkte och kollade in hoppen. Kickarna pekade rakt upp!

Vi åkte upp en gång till. Fortfarande inte nån skymmt av nån skidåkare.

"Vem kör först?" "Inte ja!" "Inte ja heller, du kör först!" "Ja e sjuk, ja ska ta det lungt. Du får köra först!"

Speedcheck igen och upp med liften. Plötsligt kommer det en väldigt liten unge på skidor in glidandes från liften och ställer sig i branten innan det första 24 meter långa hoppet.

"Ska han hoppa?" "Nä han kommer inte hoppa... Jo fan han gör de"

Efter det samlade vi oss mod till och droppade in...

Fem åk senare stod jag vrålandes med två trasiga skistoppers och en avbruten kolfiberstav. Jag har en känsla av att mina skistoppers har ett bäst före datum eller något. Med tanke på under vilken kort period jag lyckats ta kål på båda utan större ansträngning. Raka vägen ner till skidshopen och inhandla nya fräscha, funkade fin fint sen. Några nya dyra stavar vart det inte så jag fick åka med trasig stav.


Dagen efter blåste det. Så vi körde mest rails, men det kan ju också vara en aning humoristiskt!
Här är gustafo med stövlarna på ett järnrör.

På lördag vaknade vi och såg att det regnade. Alla kännde sig trötta å slitna. Så vi bestämde att vi skulle vänta med att åka tills det slutat regna.

finfin frukost!


Energidryck... De får man energi av!


Jag drar min berömda "power-snap", nu med chips =O


Men vädret vart inte mycket bättre. Så vi drog ut och åkte lite i alla fall. Försökte filma lite på det som gick. Men åkte tillbaka till stugan när vi tröttnat.

Sista dagen var molnig, men vindstilla och slaskig!
Så då vart det lite fin åkning i alla fall. Allt fastnade även på film.

Johan snor runt inverterat med tailgräb!


Staffan suger tag!


Jag kännde för å leka ninja


Vid kl 2 var det hemfärd. En aning tidigt tyckte vi. Men glömmde det snabbt, när tankarna föll på mora och donken! MAAT!!!

//Erik